Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki gotowane smażone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

buraki czerwone 1 kg,
ocet jabłkowy 1 łyżka,
cukier 1 łyżeczka ( według smaku)
sól do smaku
pieprz 3 - 4 ziarenka,
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt,
masło klarowane 1 łyżka,

dodatkowo;

Zasmażka:

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki gotowane smażone

Buraczki dobrze wyszorować włożyć do garnka i zalać wodą tak aby buraczki były zakryte.
Dodać sól, liść laurowy i kilka ziarenek pieprzu.
Gotować do miękkości buraczków.
Po ugotowaniu wystudzić.
Ostudzone ubrać ze skóry i zetrzeć na tarce ( małe oczka ).
Starte buraczki przełożyć na gorący tłuszcz i smazyc około 5 -7 minut.
Doprawić do smaku octem jabłkowym i cukrem.
Na samym końcu dodać zasmażkę zrobioną z masła i mąki.
Smażyć jeszcze przez chwile cały czas mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 02:59
Lubię i robię.
jejkuchnia 10.10.2017 16:28
Pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak