Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
majonez 2 łyżka
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
cukier brązowy 1 łyżeczka
sok cytrynowy 1 łyżeczka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki do obiadu

Buraki myjemy zawijamy w folię aluminiową wkładamy do foremki i pieczemy w piekarniku .
Najlepiej sprawdzić czy buraki są miękkie sprawdzić patyczkiem do szaszłyków.
Upieczone buraki obieramy ze skórki scieramy na tarce dodajemy pieprz .W miseczce mieszamy majonez,musztardę,czosnek przecisnięty przez praskę,cukier i sok cytrynowy mieszamy polewamy buraczki.Sałatkę wymieszać i zostawić aby smaki się przegryzły.

POLECAM ! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.03.2014 09:42
pyszny dodatek do obiadu
berys18 04.03.2014 08:49
bardzo smakowite buraczki
ankaryba 12.09.2013 13:06
bardzo lubię :-)
Róża1 13.06.2013 15:20
bardzo smaczne buraczki:-)
Angelika10 19.12.2012 00:58
fajne
RenataZ-et 06.12.2012 21:47
pycha
rjustysia 10.10.2012 09:51
ładna dekoracja :)
gusia1000 03.10.2012 15:00
Zdrowe i smaczne. Tylko tak robić.
gosia56 03.10.2012 08:51
dziękuję za komentarze .
caffee_tea 02.10.2012 20:35
bardzo smaczne ten przepis
anja3107 02.10.2012 19:48
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak