buraczki czerwone ze śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    200 g
  • margaryna

    15 g
  • mąka

    3 g
  • cebula

    20 g
  • śmietana

    30 g
  • sól

  • cukier

  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki zalać wrzącą wodą, gotować do miękkości, lub upiec w piekarniku. Po ostudzeniu obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno pokroić, udusić na tłuszczu, dodać śmietanę rozrobioną z mąką i zagotować. Buraczki dodać do cebuli, podsmażyć, doprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 09.02.2012 07:23
fajne
Misiabe 09.04.2011 11:59
Super!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat