Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki czerwone z szalotką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
szalotka 2
cukier do smaku
sól do smaku
ocet winny 3 łyżki
olej lniany 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki czerwone z szalotką

Buraki gotujemy w szybkowarze lub garnku. Powinny być lekko twardawe. Ugotowane ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy ocet i doprawiamy solą oraz cukrem do smaku. Wlewamy również olej lniany. Szalotki obieramy i kroimy w malutką kosteczkę. Łączymy z buraczkami. Mieszamy i gotowe. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 01.01.2013 11:44
apetyczne
Ewelina38 01.01.2013 09:14
bardzo fajny pomysł z tą szalotką, tak przyrządzonych buraczków jeszcze nie jadłam ale zapewne ciekawie smakują
Grażyna13 31.12.2012 10:20
Pyszny pomysł :)
Katarzyna/kate1980 30.12.2012 21:53
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak