Buraczki czerwone do słoika

Buraczki czerwone do słoika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    2 kg
  • cukier

    1 łyżka
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • ocet

    3 łyżki
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Buraczki czerwone do słoika

Buraczki czerwone ugotować, następnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Do tego dodać pozostałe składniki i wymieszać. Spróbować - i doprawić do smaku według uznania. Następnie buraczki przełożyć do słoiczków i pasteryzować ok 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Bernadeta1 15.09.2012 22:33
lubię takie buraczki i na zimę robię dużo do słoiczków
darus 23.05.2012 11:24
mniam
Danuta_Prorok 22.05.2012 11:15
super
marzena06 21.05.2012 15:35
pyszne
smakowita 19.05.2012 21:53
moje ulubione

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat