Buraczki ćwikłowe

Buraczki ćwikłowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    6 szt
  • ocet

    1 łyżeczka
  • cukier do smaku

  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

  • chrzan tarty

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Buraczki ćwikłowe

Buraczki zalać wodą i gotować przez 1h, a następnie odcedzić, zalać ich zimną wodą i pozostawić na 1h. Po tym czasie buraczki obrać z łupki i zetrzeć na tarce o jak najcieńszych oczkach na papkę. Do buraczków dodać chrzan tarty ze słoiczka, ocet, oraz kwasek cytrynowy, cukier, pieprz i sól do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na noc aby buraczki się przeżarły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

foczka-ks 18.05.2015 09:12
buraczki w każdej postaci są pyszne
gusia1000 19.05.2014 12:32
Lubię i robię je.
gosia56 18.12.2013 17:36
bardzo lubię takie buraczki
ppaulina 18.12.2013 10:52
moje ulubione do obiadu
JOANNA16 18.12.2013 09:25
pycha lubię takie
kokoszka
kokoszka 17.12.2013 18:11
buraczki są pycha
dada 17.12.2013 16:15
mniam mniam - mam już ochotę na buraczki:)
idealme 17.12.2013 15:25
uwielbiam takie buraczki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat