Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki ćwikłowe

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 6 szt
ocet 1 łyżeczka
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
chrzan tarty 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki ćwikłowe

Buraczki zalać wodą i gotować przez 1h, a następnie odcedzić, zalać ich zimną wodą i pozostawić na 1h. Po tym czasie buraczki obrać z łupki i zetrzeć na tarce o jak najcieńszych oczkach na papkę. Do buraczków dodać chrzan tarty ze słoiczka, ocet, oraz kwasek cytrynowy, cukier, pieprz i sól do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na noc aby buraczki się przeżarły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 18.05.2015 09:12
buraczki w każdej postaci są pyszne
gusia1000 19.05.2014 12:32
Lubię i robię je.
gosia56 18.12.2013 17:36
bardzo lubię takie buraczki
ppaulina 18.12.2013 10:52
moje ulubione do obiadu
JOANNA16 18.12.2013 09:25
pycha lubię takie
kokoszka
kokoszka 17.12.2013 18:11
buraczki są pycha
dada 17.12.2013 16:15
mniam mniam - mam już ochotę na buraczki:)
idealme 17.12.2013 15:25
uwielbiam takie buraczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak