Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUNTY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 g
śmietana 30% 100 g
cukier puder do smaku
masło 70 g
czekolada 2

Przepis i sposób przygotowania na: BUNTY

Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem pudrem. W małym garnku podgrzać kremówkę i masło, dopóki masło się nie rozpuści. Dodać do wiórek kokosowych, do tego dodać cukier, kilka kropli aromatu rumowego i dokładnie wymieszać. Wstawić na około godzinę do lodówki. Następnie z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki oblewamy roztopioną czekoladą na przemian jedną białą i jedną ciemną. Całość trzymamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 28.01.2013 08:59
pyszniutkie ciacha :)
Habibi 20.01.2013 18:27
PLAGIAT: http://samiraka.blox.pl/2010/09/Kuleczki-daktylowo-kokosowe.html
Adrian3 15.01.2013 15:06
ślinka leci:)
Agnieszka91 15.01.2013 13:51
pyszności zabieram do siebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak