bulwy gotowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulwy

    ½ kg
  • mleko

    ½ szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulwy umyć, obrać tak jak ziemniaki. Opłukać, zalać wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem mleka. Ugotować. Odcedzić. Podawać zamiast ziemniaków, posypane zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 08.04.2011 22:41
chyba raczej trudno jest kupić bulwy?:(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat