Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z truskawkami i kokosową kruszonką
Kroki postępowania
Piec około 20-25 minut w nagrzanym piekarniku do temp 170* Po upieczeniu wystudzić w temp pokojowej.
Ciasto: | |
mąka pszenna | 1/2 kg |
cukier drobny | 1 szklanki |
mleko | 1 szklanka |
masło | 15 dag |
drożdże | 6 dag |
cukier waniliowy | 16 g |
żółtko jajek | 4 sztuki |
kruszonka | |
masło lub margaryna | 10 dag |
cukier | 10 dag |
mąka pszenna | 20 dag |
wiórka kokosowe | 2 łyżki |
Nadzienie: | |
truskawki świeże | 40 dag |
cukier kryształ | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1-2 łyżeczki |
woda letnia | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: