Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z siemieniem lnianym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
mąka kukurydziana 0,5 szklanki
woda 3/4 szklanki
drożdże 1 łyżeczka suchych
sól 0,5 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
siemię lniane 2 łyżki
kminek 1 łyżeczka
mleko 1 łyżka
cukier 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z siemieniem lnianym

Drożdże wymieszać z łyżką mleka, 2 łyżkami wody, cukrem i odstawić na 40 min.
Następnie do zaczynu dodać resztę składników, dobrze ugnieść ciasto, powinno się lekko kleić do rąk. Odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Ciasto podwoi swoją objętość.
Po 2 godzinach uformować z ciasta bułeczki i odstawić je na 40 min.
Następie upiec je w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 21.02.2013 09:59
wyglądają apetycznie
reniatka 20.02.2013 12:15
wyśmienite
matesko 19.02.2013 11:58
apetyczne
MAR3STA 18.02.2013 19:42
zjadłabym taką cieplutką bułeczkę
Amellia 18.02.2013 19:06
mniam
Stenka 18.02.2013 17:44
ciekawy przepis
SylwiaMagdaSabin 18.02.2013 13:39
apetyczne
jozefinach 18.02.2013 13:06
Uwielbiam domowe bułki i siemię lniane.
Mira85 18.02.2013 12:56
domowe bułeczki uwielbiam
Adam/ZUB3R 18.02.2013 12:25
smaczne
paulina2157 18.02.2013 12:03
robię z podobnego przepisu chlebek też jest pyszny
Bogusiaz 18.02.2013 12:03
smacznie i zdrowo tak jak lubie
matesko 18.02.2013 11:57
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak