Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl z czubkiem
jajko 3 szt
cukier 3/4 szkl
mleko 1 szkl
masło lub margaryna 1/2 kostki
drożdże 6 dag
sól szczypta
masa
ser biały 1/2 wiaderka sera na serniki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier ok 3 łyżki
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z serem

Masło albo margarynę rozpuścić i wystudzić. Mleko lekko podgrzać i rozmieszać w nim cukier i drożdże. Odstawić aż powiększą swoją objętość.
Do mąki dodać szczyptę soli, wystudzone masło albo margarynę.
Wbić jajka i wymieszać można łyżką. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30-40 min.
Ciasto podzielić na połowy i rozwałkować w prostokąty (ok 30 cm x 25cm).
Ser połączyć z mąką ziemniaczaną i cukrami (można dodać dowolny aromat). Wyłożyć na przygotowane ciasto i rozsmarować zostawiając trochę wolnego brzegu do zawinięcia.
Zwinąć w roladę, kroić na kawałki 4-5 cm. Ustawiać pionowo na na przygotowanej blaszce, odstawić na 15 min w ciepłe miejsce.
Piec do zrumienienia ok 30 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.04.2017 09:40
znakomite na II śniadanie :-)
Renataj 01.04.2017 21:29
Wspaniale się prezentują:)
endzi
endzi 01.04.2017 21:11
Uwielbiam buleczki z serem...musze wyprobowac!
agnieszka214 01.04.2017 20:20
Kuszace bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak