Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
boczek wędzony 20 dkg
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
sól
pieprz
ser żółty 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Przygotować farsz:
Podsmażyć w rondlu boczek pokrojony w kostkę lub cienkie paseczki. Gdy wytopi się trochę tłuszczu, dodać pokrojoną w półkrążki cebulę. Smażyć na małym ogniu, aż cebula się zeszkli. Następnie dodać obrane i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz łyżkę masła. Smażyć, aż pieczarki puszczą sok. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Krok 1 - Bułki z pieczarkami foto
2
Bułki przekroić na połówki i wydrążyć środki, aby zrobić miejsce na farsz.
Krok 2 - Bułki z pieczarkami foto
3
Nałożyć farsz do bułek, ułożyć na blaszce lub w naczyniu do zapiekania.
Krok 3 - Bułki z pieczarkami foto
4
Na każdej połówce bułki ułożyć kawałki żółtego sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 10 minut w temperaturze 190 stopni.
Smacznego :)
Krok 4 - Bułki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak