Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z pastą jajeczną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 4 szt
jajko 4 szt
rzodkiewka 8 szt
szczypiorek 1 pęczek
cebula 1 szt
majonez 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z pastą jajeczną

Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić, obrać ze skorupek i rozdrobnić widelcem, rzodkiewki pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać, cebulę posiekać w drobną kostkę. Jajka wymieszać z rzodkiewką, szczypiorkiem i cebulą. Dodać majonez oraz sól i pieprz. Całość ponownie wymieszać.
Bułki przekroić na pół i wyciągnąć środek. Wolne miejsca w bułkach napełniać pastą jajeczną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak