Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
400 g -
cukier
10 g -
drożdże
20 g -
mleko ciepłe
260 ml -
masło roztopione
30 g -
sól
1/2 łyżeczki -
ponadto :
-
Nadzienie:
-
masło
60 g -
czosnek
5 ząbków -
natka pietruszki
1 pęczek -
jajko
1 roztrzepane
Przepis i sposób przygotowania Bułki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
Kroki postępowania
Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem.Ostrym nożem robimy ukośne nacięcia na bułeczkach. Nacięcia wypełniamy przygotowanym nadzieniem.
Komentarze (5)