Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
Kroki postępowania
Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem.Ostrym nożem robimy ukośne nacięcia na bułeczkach. Nacięcia wypełniamy przygotowanym nadzieniem.
mąka | 400 g |
cukier | 10 g |
drożdże | 20 g |
mleko ciepłe | 260 ml |
masło roztopione | 30 g |
sól | 1/2 łyżeczki |
ponadto : | |
Nadzienie: | |
masło | 60 g |
czosnek | 5 ząbków |
natka pietruszki | 1 pęczek |
jajko | 1 roztrzepane |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: