Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułki z kaszą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 0,5 kg
jajko 2
cukier 1/2 szklanki
drożdże 1/2 szt
mleko 1/2 szklanki
margaryna 1/2 szklanki
Farsz:
kasza gryczana 300 g
ser biały 0,5 kg
sól
pieprz
jajko 1
DODATKOWO:
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: bułki z kaszą

Farsz: Kasze gotujemy z dodatkiem soli. Następnie dodajemy do ugotowanej kaszy- ser biały, jajko, oraz sól, pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ciato: Jajko ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę. Gotujemy mleko z margaryną. Po rozpuszczeniu wlewamy do ciasta. Dalej rozpuszczamy drożdze w letniej wodzie z dodatkiem cukru i soli. Po rozpuszczeniu dodajemy do ciasta. Ciasto zagniatamy i pozostawiamy do wyrośnięcia na około 30 min. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkujemy i wyrawamy kubkiem placuszki. Na takie placuszki nakładamy farsz i zawijamy. Bułeczki smarujemy pędzelkiem po wierzchu rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku około 20 min w temp. 180'. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 16.12.2013 17:41
no no interesujące
Róża1 17.10.2013 22:48
podziwiam pomysł:-)
Wafelek2601 07.10.2013 08:43
Świetny przepis
Michał2 30.09.2013 12:57
rewelacyjne bułki super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak