Bułki na surowo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    3 sztuka
  • metka wieprzowa

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • sól i pieprz

    do smaku
  • masło

    do smarowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki przecinamy na pół. Smarujemy cienko masłem. Metkę wieprzową przekładamy do miski i dodajemy do niej bardzo drobno posiekaną cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Tak przygotowaną metkę rozsmarowujemy na bułkach. Posypujemy ją suszoną bazylią i drobno pokrojoną natką pietruszki. Ewentualnie dodajemy sól i pieprz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mufinka79 06.10.2013 16:03
To dopiero super przepis, na bułkę z gotową metką, REWELACJA!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat