bułka zapiekana z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Buka

    60 g
  • jajko

    4 szt.
  • mleko

    100 g
  • ser żółty

    40 g
  • papryka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę pokroić w plastry o grubości 1 cm. Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jajo roztrzepać z mlekiem, dodać połowę sera, sól, paprykę i wymieszać. Plastry bułki ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym, zalać mieszaniną mleka, sera i jaj, posypać serem, wstawić do piekarnika i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
BozenA 23.07.2012 12:58
mmm
BozenA 23.07.2012 12:58
mmm
maciek7 26.11.2011 13:56
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat