Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka marchewkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2
rodzynki 60 gram
brązowy cukier 80 gram
jajko 2
mąka razowa 200 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
cukier waniliowy 8 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka marchewkowa

Przygotuj małą formę keksówkę. Piekarnik nagrzej do temp.180 C.
Jajka ubij z cukrem. Marchew utrzyj na tarce o małych otworach, jabłko na dużych. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, marchwią i jabłkiem, rodzynkami, przyprawami oraz z jajkiem i z cukrem.
Wlej do formy i piecz około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 01.11.2012 12:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak