Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulionowo-pomidorowa popitka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok pomidorowy 300 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta do smaku
cukier 1 szczypta do smaku
bulion drobiowy 300 ml
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Bulionowo-pomidorowa popitka

Kroki postępowania

1
Zmieszać w garnku bulion z sokiem pomidorowym ( włożyłam zamrożony bulion i rozmroziłam go w soku).
Krok 1 - Bulionowo-pomidorowa popitka foto
2
Dodać koncentrat i zagotować całość .
Krok 2 - Bulionowo-pomidorowa popitka foto
3
Doprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą brązowego cukru.
Krok 3 - Bulionowo-pomidorowa popitka foto
4
Otrzeć z gałązki młode -małe listki tymianku.
Zupę rozlać do bulionówek ( filiżanek lub kubeczków) - posypać dla dekoracji i smaku listkami tymianku.
Podawać ciepłą ale nie gorącą -musi mieć temperaturę odpowiednia do picia.
Krok 4 - Bulionowo-pomidorowa popitka foto
5
Nie wiem jak Wy ale ja osobiście ( a i reszta Rodziny) lubię mieć do niektórych II Dań ,,popitkę" tzn. bulion lub inna czystą zupę w filiżance. Czasem gotuję je specjalnie tak jak barszcz czerwony czysty. A czasem wykorzystuję już ugotowany bulion sam lub coś na jego bazie. Zawsze mam zamrożone porcje bulionu -dziś też skorzystałam z zapasu.
Krok 5 - Bulionowo-pomidorowa popitka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 18.11.2013 18:44
sprobował bym tę popitkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak