Bulionetka warzywna

Bulionetka warzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2
  • pietruszka

    3
  • seler

    1
  • por

    1/2
  • cebula biała

    1
  • kapusta pekińska

    1 liść
  • sól i pieprz

  • natka pietruszki

    4 gałązki
  • koperek

    4 gałązki
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bulionetka warzywna foto
Przygotowujemy składniki według propoprcji
Krok 2 - Bulionetka warzywna foto
Blenderujemy marchew,pietruszkę,seler
Krok 3 - Bulionetka warzywna foto
Blenderujemy cebule, por, kapustę
Krok 4 - Bulionetka warzywna foto
Dodajemy zblendowane pierwsze składniki wrzucamy natkę pietruszki ,koperek oliwę oraz sól i pieprz.
Krok 5 - Bulionetka warzywna foto
Wszystko mieszamy i dusimy w garnku aż powstania papkowatej konsystencji . Po wystudzeniu wkładamy do foremki i mrozimy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

10.12.2015 13:39
rewelacyjny pomysł

agaK.

01.12.2015 12:02
Właśnie zapomniałam o tym sposobie a już kiedyś coś o tym czytałam, super sposób.

agataw1990

01.12.2015 11:23
Świetny pomysł:)

Gracer

01.12.2015 10:17
Polecam mieć w zamrażarce takie kostki, idealne do domowych zup

Mniam

01.12.2015 08:53
Świetna propozycja. Doskonale zastępuje kostki rosołowe!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat