Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion warzywny - baza do zup i sosów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 l
marchew 3 sztuki
por 1/2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion warzywny - baza do zup i sosów

Marchew, por i pietruszkę myjemy i kroimy na mniejsze części. Zalewamy litrem wody i gotujemy pół godziny. Cebulkę kroimy w piórka, podsmażamy i dodajemy do bulionu. Na koniec solimy i pieprzymy. Mamy gotowy pyszny bulion warzywny. Możemy podać go z makaronem lub wykorzystać jako baza do innej zupy bądź sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak