Bulion warzywny - baza do zup i sosów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 l
  • marchew

    3 sztuki
  • por

    1/2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, por i pietruszkę myjemy i kroimy na mniejsze części. Zalewamy litrem wody i gotujemy pół godziny. Cebulkę kroimy w piórka, podsmażamy i dodajemy do bulionu. Na koniec solimy i pieprzymy. Mamy gotowy pyszny bulion warzywny. Możemy podać go z makaronem lub wykorzystać jako baza do innej zupy bądź sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat