Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion warzywny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 5 szkl
ziele angielskie 4 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
pietruszka
marchew
seler 0,5 szt
cebula
czosnek 3 ząbki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion warzywny

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy wodę, dajemy ziele, kucharka i czosnek. Gotujemy
Krok 1 - Bulion warzywny foto
2
Wszystkie jarzyny obieramy i myjemy
Krok 2 - Bulion warzywny foto
3
Dajemy do gotującego się bulionu. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 minut
Krok 3 - Bulion warzywny foto
4
Wyciągamy ugotowane jarzyny Doprawiamy do smaku
Krok 4 - Bulion warzywny foto
5
Ugotowany i doprawiony bulion przelewamy przez sito
Krok 5 - Bulion warzywny foto
6
Przygotowany bulion wlewamy do talerza
Krok 6 - Bulion warzywny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena Rysińska 19.03.2015 06:52
Dobry wywar na bazę przy dietach oczyszczających.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak