Bulion warzywny

Bulion warzywny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    5 szkl
  • ziele angielskie

    4 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • czosnek granulowany

    0,5 łyżeczki
  • pietruszka

  • marchew

  • seler

    0,5 szt
  • cebula

  • czosnek

    3 ząbki
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bulion warzywny
Do garnka wlewamy wodę, dajemy ziele, kucharka i czosnek. Gotujemy
Krok 2 - Bulion warzywny
Wszystkie jarzyny obieramy i myjemy
Krok 3 - Bulion warzywny
Dajemy do gotującego się bulionu. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 minut
Krok 4 - Bulion warzywny
Wyciągamy ugotowane jarzyny Doprawiamy do smaku
Krok 5 - Bulion warzywny
Ugotowany i doprawiony bulion przelewamy przez sito
Krok 6 - Bulion warzywny
Przygotowany bulion wlewamy do talerza

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena Rysińska

19.03.2015 06:52
Dobry wywar na bazę przy dietach oczyszczających.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat