Bulion szparagowy

Bulion szparagowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    2 pęczki samych odciętych końcy
  • marchewki

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka opalona nad ogniem
  • czosnek

    1/2 główki opalonej nad ogniem
  • papryczka chili

    1/2 sztuki
  • kapusta biała

    2 liście
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • liście laurowe Prymat

    4 sztuki
  • ziele angielskie

    10 ziarenek
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Warzywa umyć obrać , omijając czosnek i cebule.
Marchew z pietruszką pokroić na mniejsze kawałki.
Do wysokiego garnka włożyć warzywa oraz natkę pietruszki , ziele angielskie i liście laurowe.
Zalać ok. 3 l. wody.
Wodę zagotować.
Bulion gotować na wolnym ogniu ( ma tylko pyrkotać) przez 1,5h.
W między czasie doprawić do smaku.
Gotowy bulion przecedzić przez sito.
SzczyptaChili
Nada wyjątkowego smaku zupom warzywnym czy też potrawkom.Możemy zużyć go od razu lub po porcjować i zamrozić otrzymując domowe kostki warzywne.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat