Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion Heleny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 4 filiżanki
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
pieczarki 6 szt
masło 1 lyżka
wino Porto 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion Heleny

Warzywa i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć na maśle, skropić woda i udusić do miękkości. Bulion połączyć z winem, warzywami, rozlać do filiżanek i zaraz podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak