Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulgur na mleku z gruszkami i cynamonem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulgur 100 g
mleko
gruszki 2 sztuki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier trzcinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bulgur na mleku z gruszkami i cynamonem

Propozycja na pożywne i zdrowe danie z kaszą bulgur, gruszkami i cynamonem. Idealne na śniadanie jako poranny "zastrzyk" energii lub na przekąskę w ciągu dnia.

PRZYGOTOWANIE:

1. 100 gram kaszy bulgur (około 0,5 szklanki) ugotować w 0,5 szklanki wody i 0,5 szklanki mleka z łyżeczką masła, szczyptą soli i łyżeczką cukru trzcinowego.

2. Gruszki obrać, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do garnka i zalać niewielką ilością wody. Owoce zagotować z cynamonem i odpowiednią ilością cukru (tak, aby były dość słodkie).

Gruszki gotować do momentu aż będą miękkie, a cała zawartość garnka delikatnie zgęstnieje.

3. Do ugotowanej kaszy wlać szklankę mleka, dodać przygotowane słodkie gruszki z cynamonem, wymieszać i gotować wszystko razem przez chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków.

Życzę smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak