Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z jagodami
Kroki postępowania
Przygotowujemy nadzienie do bułeczek:
Jagody mieszamy z cukrem i bułką tartą.
mąka krupczatka | 2 szkl. |
mąka tortowa | 2 szkl. |
żółtko jajek | 3 szt |
mleko ciepłe | 1 szkl. |
olej | 150 ml |
drożdże | 50 g |
cukier | 3 łyżki |
szczypta soli | |
Nadzienie: | |
jagody | 2 szkl. |
cukier | 3 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżkę |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: