Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z jagodami
Kroki postępowania
Przygotowujemy nadzienie do bułeczek:
Jagody mieszamy z cukrem i bułką tartą.
mąka krupczatka |
2 szkl.
|
mąka tortowa |
2 szkl.
|
żółtko jajek |
3 szt
|
mleko ciepłe |
1 szkl.
|
olej |
150 ml
|
drożdże |
50 g
|
cukier |
3 łyżki
|
szczypta soli |
|
Nadzienie: |
|
jagody |
2 szkl.
|
cukier |
3 łyżki
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
1 łyżkę
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: