Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka krupczatka
2 szkl. -
mąka tortowa
2 szkl. -
żółtko jajek
3 szt -
mleko ciepłe
1 szkl. -
olej
150 ml -
drożdże
50 g -
cukier
3 łyżki -
szczypta soli
-
Nadzienie:
-
jagody
2 szkl. -
cukier
3 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżkę
Przepis i sposób przygotowania Bułeczki z jagodami
Kroki postępowania
Przygotowujemy nadzienie do bułeczek:
Jagody mieszamy z cukrem i bułką tartą.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)