Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

10 bułek kajzerek
300 g pieczarek
2 marchewki
3 duże cebule
300 g żółtego sera
50 g masła
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawa uniwersalna
majeranek
filet z kurczaka podwójny 1 szt.
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy.
Krok 1 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
2
Marchew, cebulę
Krok 2 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
3
oraz pieczarki obieramy i myjemy, po czym ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach lub szatkujemy drobno,
Krok 3 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
4
z papryk usuwamy gniazda nasienne i również ścieramy na tarce.
Krok 4 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
5
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy startą cebulę,
Krok 5 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
6
gdy już się zeszkli na maśle wsypujemy pieczarki, smażymy tak długo aż pieczarki puszczą wodę, która następnie odparuje podczas prużenia.
Krok 6 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
7
Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy według uznania: pieprz, sól, paprykę słodką mieloną, Vegetę i majeranek, wszystko to dokładnie mieszamy
Krok 7 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
8
i tak przygotowane mięso dodajemy do smażących się pieczarek,
Krok 8 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
9
gdy połączy się z pieczarkami i stanie się białe
Krok 9 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
10
dodajemy startą paprykę i marchewkę. Dusimy wszystko pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez około 10-15 minut, do miękkości. Zdejmujemy z ognia. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 10 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
11
Z bułek kajzerek obcinamy dno
Krok 11 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
12
i wydrążamy środki bułek.
Krok 12 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
13
Przygotowanym farszem mięsno-warzywnym nadziewamy kajzerki, ilość farszu w bułkach zależy od naszych upodobań.
Krok 13 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
14
Posypujemy żółtym serem.
Krok 14 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
15
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni
Krok 15 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
16
i pieczemy do momentu rozpuszczenia się sera.
Krok 16 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
17
Podajemy na gorąco z ulubionymi sosami.
Krok 17 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 17.09.2013 15:42
baaaardzo smaczne też czasami bułeczki nadziewam i zapiekam
teresa18 04.09.2013 20:02
swietna kolacyjka
Kamil 04.09.2013 19:07
Przepyszne cudo:)
elficzna 04.09.2013 18:32
takie przepisy lubię najbardziej - prosto, szybko i pysznie! :)
Cranberry 04.09.2013 15:25
fajny pomysł
Barbara777 04.09.2013 14:27
bardzo fajny przepis:)
sanielcia 04.09.2013 14:23
narzeczony często mi takie robi jak nie mam siły robić kolacji, dlatego je uwielbiam :)
bietka 04.09.2013 13:23
bardzo pyszne bułeczki :)
Janina 04.09.2013 13:08
Smaczne bułeczki;)
Pyszota 04.09.2013 12:53
Ciekawy pomysł :)
idealme 04.09.2013 12:49
fajny pomysł na ciepłą przekąskę :)
sasanka 04.09.2013 12:36
Dobry pomysł na zużycie czerstwych bułek :)
Kasia35 04.09.2013 12:31
lubię takie bułeczki na kolację :)
2milutka 04.09.2013 12:31
pyszne bułeczki:)
ana1 04.09.2013 12:20
smacznie wyglądają
Papryczka 04.09.2013 12:04
lubię takie bułeczki
Marta11 04.09.2013 11:55
swietne buleczki
Ania321 04.09.2013 11:42
Wyglądają bardzo apetycznie. I jaki dokładnie zobrazowany przepis, gratuluję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak