Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym

Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 10 bułek kajzerek

  • 300 g pieczarek

  • 2 marchewki

  • 3 duże cebule

  • 300 g żółtego sera

  • 50 g masła

  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • przyprawa uniwersalna

  • majeranek

  • filet z kurczaka podwójny

    1 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym

Kroki postępowania

Krok 1 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy.
Krok 2 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
Marchew, cebulę
Krok 3 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
oraz pieczarki obieramy i myjemy, po czym ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach lub szatkujemy drobno,
Krok 4 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
z papryk usuwamy gniazda nasienne i również ścieramy na tarce.
Krok 5 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy startą cebulę,
Krok 6 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
gdy już się zeszkli na maśle wsypujemy pieczarki, smażymy tak długo aż pieczarki puszczą wodę, która następnie odparuje podczas prużenia.
Krok 7 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy według uznania: pieprz, sól, paprykę słodką mieloną, Vegetę i majeranek, wszystko to dokładnie mieszamy
Krok 8 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
i tak przygotowane mięso dodajemy do smażących się pieczarek,
Krok 9 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
gdy połączy się z pieczarkami i stanie się białe
Krok 10 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
dodajemy startą paprykę i marchewkę. Dusimy wszystko pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez około 10-15 minut, do miękkości. Zdejmujemy z ognia. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 11 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
Z bułek kajzerek obcinamy dno
Krok 12 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
i wydrążamy środki bułek.
Krok 13 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
Przygotowanym farszem mięsno-warzywnym nadziewamy kajzerki, ilość farszu w bułkach zależy od naszych upodobań.
Krok 14 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
Posypujemy żółtym serem.
Krok 15 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni
Krok 16 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
i pieczemy do momentu rozpuszczenia się sera.
Krok 17 - Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym foto
Podajemy na gorąco z ulubionymi sosami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

katarzynka455 17.09.2013 15:42
baaaardzo smaczne też czasami bułeczki nadziewam i zapiekam
teresa18 04.09.2013 20:02
swietna kolacyjka
Kamil 04.09.2013 19:07
Przepyszne cudo:)
elficzna 04.09.2013 18:32
takie przepisy lubię najbardziej - prosto, szybko i pysznie! :)
Cranberry 04.09.2013 15:25
fajny pomysł
Barbara777 04.09.2013 14:27
bardzo fajny przepis:)
sanielcia 04.09.2013 14:23
narzeczony często mi takie robi jak nie mam siły robić kolacji, dlatego je uwielbiam :)
bietka 04.09.2013 13:23
bardzo pyszne bułeczki :)
Janina 04.09.2013 13:08
Smaczne bułeczki;)
Pyszota 04.09.2013 12:53
Ciekawy pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat