Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki maślane z twarogiem i warzywami

5.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Śniadanie podane prosto do łóżka! Pozwólcie sobie na odrobinę relaxu i rozpocznijcie dzień od uwielbianego śniadania, czyli świeżego pieczywka i twarożku z warzywami.

Składniki:

Składniki:

twaróg 200 g
Przyprawa do twarogu 1 łyżeczka
ogórek 1/2 sztuki
rzodkiewki 4 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
cykoria 4 liście
pomidor malinowy 1 sztuka
masło 1 łyżka

Przepis na bułki maślane:

mąka pszenna 1/2 szklanki
drożdże świeże 10 g
masło 80 g
mleko 3,2% 1/2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
masło 100 g
jajka duże 2 sztuki
Czarnuszka nasiona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki maślane z twarogiem i warzywami

Sposób przygotowania bułek:

1. Mleko, drożdże, cukier wymieszać, dodać jajka i zimne masło wyrabiać do momentu, aż ciasto będzie odchodziło od ścianek miski.

2. Formujemy kulki, spłaszczamy, posypujemy czarnuszką i zostawiamy do wyrośnięcia na stolnicy przykrywając ściereczką.

3. Tak przygotowane bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika temperaturze 170 stopni na 20 minut.

 

Sposób przygotowania twarogu:

1. W misce łączymy twaróg, posiekaną rzodkiewkę i ogórka, pokrojoną paprykę, mieszamy i doprawiamy do smaku Przyprawą do twarogu.

 

2. Ostudzone bułki kroimy na połówki. Bułki smarujemy masłem, na dołach układamy cykorię, następnie pastę twarogową, pomidory i przykrywamy górną częścią bułki. 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak