Tortille z warzywami i pastą twarogową z tuńczykiem

Tortille z warzywami i pastą twarogową z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Lubicie niebanalne pomysły śniadaniowe? To wspaniale, bo przekąski z dzisiejszego przepisu zabierzecie ze sobą do pracy! Wystarczy tylko kilka składników, by przygotować kolorowe tortille z pastą twarogową z tuńczykiem - Mniam! 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • twaróg

    100 g
  • jogurt gęsty

    2 łyżki
  • tuńczyk kawałki w oleju

    200 g
  • Przyprawa do twarogu

    1 łyżeczka
  • tortilla pszenna

    2 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • rzodkiewki

    3 sztuki
  • sałata lodowa

    4 liście
  • cebula czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.     W misce łączymy twaróg z jogurtem, odcedzonym z oleju tuńczykiem, rzodkiewką pokrojoną w plastry, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku Przyprawą do twarogu Prymat.

2.     Tak przygotowaną pastą smarujemy placki tortilli, nakładamy sałatę, pomidory, cebulę i dokładnie zwijamy i zawijamy w folię aluminiową. 

3.     Tak przygotowane roladki można przekroić na pół lub w całości umieścić w lunchboxie. 

Doradca Smaku
Jeśli ktoś nie lubi tuńczyka można zamienić go na sardynki lub wędzonego łososia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat