Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
twaróg
100 g -
jogurt gęsty
2 łyżki -
tuńczyk kawałki w oleju
200 g -
Przyprawa do twarogu
1 łyżeczka -
tortilla pszenna
2 sztuki -
pomidor
1 sztuka -
rzodkiewki
3 sztuki -
sałata lodowa
4 liście -
cebula czerwona
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Tortille z warzywami i pastą twarogową z tuńczykiem
1. W misce łączymy twaróg z jogurtem, odcedzonym z oleju tuńczykiem, rzodkiewką pokrojoną w plastry, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku Przyprawą do twarogu Prymat.
2. Tak przygotowaną pastą smarujemy placki tortilli, nakładamy sałatę, pomidory, cebulę i dokładnie zwijamy i zawijamy w folię aluminiową.
3. Tak przygotowane roladki można przekroić na pół lub w całości umieścić w lunchboxie.
Jeśli ktoś nie lubi tuńczyka można zamienić go na sardynki lub wędzonego łososia.![]()
Komentarze (0)