Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortille z warzywami i pastą twarogową z tuńczykiem

5.0
(67)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Lubicie niebanalne pomysły śniadaniowe? To wspaniale, bo przekąski z dzisiejszego przepisu zabierzecie ze sobą do pracy! Wystarczy tylko kilka składników, by przygotować kolorowe tortille z pastą twarogową z tuńczykiem - Mniam! 

Składniki:

Składniki:

twaróg 100 g
jogurt gęsty 2 łyżki
tuńczyk kawałki w oleju 200 g
Przyprawa do twarogu 1 łyżeczka
tortilla pszenna 2 sztuki
pomidor 1 sztuka
rzodkiewki 3 sztuki
sałata lodowa 4 liście
cebula czerwona 1 sztuka

Porada

Jeśli ktoś nie lubi tuńczyka można zamienić go na sardynki lub wędzonego łososia.

Przepis i sposób przygotowania na: Tortille z warzywami i pastą twarogową z tuńczykiem

1.     W misce łączymy twaróg z jogurtem, odcedzonym z oleju tuńczykiem, rzodkiewką pokrojoną w plastry, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku Przyprawą do twarogu Prymat.

2.     Tak przygotowaną pastą smarujemy placki tortilli, nakładamy sałatę, pomidory, cebulę i dokładnie zwijamy i zawijamy w folię aluminiową. 

3.     Tak przygotowane roladki można przekroić na pół lub w całości umieścić w lunchboxie. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak