Tortille z warzywami i pastą twarogową z tuńczykiem

Tortille z warzywami i pastą twarogową z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Lubicie niebanalne pomysły śniadaniowe? To wspaniale, bo przekąski z dzisiejszego przepisu zabierzecie ze sobą do pracy! Wystarczy tylko kilka składników, by przygotować kolorowe tortille z pastą twarogową z tuńczykiem - Mniam! 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • twaróg

    100 g
  • jogurt gęsty

    2 łyżki
  • tuńczyk kawałki w oleju

    200 g
  • Przyprawa do twarogu

    1 łyżeczka
  • tortilla pszenna

    2 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • rzodkiewki

    3 sztuki
  • sałata lodowa

    4 liście
  • cebula czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tortille z warzywami i pastą twarogową z tuńczykiem

1.     W misce łączymy twaróg z jogurtem, odcedzonym z oleju tuńczykiem, rzodkiewką pokrojoną w plastry, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku Przyprawą do twarogu Prymat.

2.     Tak przygotowaną pastą smarujemy placki tortilli, nakładamy sałatę, pomidory, cebulę i dokładnie zwijamy i zawijamy w folię aluminiową. 

3.     Tak przygotowane roladki można przekroić na pół lub w całości umieścić w lunchboxie. 

Doradca Smaku
Jeśli ktoś nie lubi tuńczyka można zamienić go na sardynki lub wędzonego łososia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat