Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki maślane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna typ 650 500 gram
drożdże świeże 20 gram
sól 1 łyżeczka
masło 30 gram
mleko 3,2% 300 ml letniego
jajko 1 roztrzepane do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki maślane

Z części mleka, drożdży cukru i odrobiny mąki zrobić zaczyn. Pozostawić na 15 minut aż zacznie pracować.
Dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Pozostawić na 2 godziny do rośnięcia. Ciasto podzielić na 8 części, ulepić bułeczki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pozostawić na ok. pół godziny aby podrosły, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 25 minut w 180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.03.2017 21:02
super bułeczki
Krystyna32 24.03.2017 07:18
apetyczne bułki
Janina 23.03.2017 16:37
Smaczne bułeczki;))
MonikaW 23.03.2017 15:45
same pyszności
ania2610 23.03.2017 11:48
pyszne są takie bułeczki!
dodi 23.03.2017 11:38
ale pyszniutkie, mniam
mirosława4 23.03.2017 09:32
śliczne jak z obrazka , zjadłabym :)
Róża1 23.03.2017 06:08
wspaniałe bułeczki !!!!!! poproszę jedną na śniadanko :-)
jagoda5913 23.03.2017 00:36
fajne bułeczki
ben-ka 22.03.2017 22:44
Zjadłabym nawet o tak póżnej porze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak