Bukiecik lilii na pary.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka gotowana

    5 plastrów
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • kawałek żółtej papryki

  • koperek łodygi

    5 szt
  • twaróg

    4 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg utrzeć ze śmietaną.
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach ,połączyć ze śmietaną ,dodać grubą sól morską.
Na każdy plaster szynki nałożyć masę twarogową , zwinąć w stożek i wsunąć kawałeczek papryki.
Pąki lilii ułożyć na półmisku dodając łodyżki z koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 29.11.2013 18:25
świetny pomysł, wyglądają bardzo fajnie! :)
MagdaXXX 11.11.2013 09:36
przepiękna dekoracja
Smaczna_B 04.10.2013 17:30
na jakie pary?
marcia7 04.10.2013 16:10
na party idealne
IwonaDD 04.10.2013 15:08
fajny pomysł
idealme 04.10.2013 15:01
pyszności! :)
Barbara13 04.10.2013 14:47
ładnie się prezentuje
tatiana2 04.10.2013 14:12
rzeczywiście przypomina lilię :)
Kasia35 04.10.2013 14:10
ale ładne te lilie
Ania321 04.10.2013 14:03
ciekawy pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat