buiała kiełbasa z jabłkamki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    85 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • jabłka

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę podzielić na cztery części. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Przygotować cztery kawałki folii aluminiowej, każdy kawałek posmarować olejem, ułożyć kiełbasę obok niej jabłka. Na wierzch cebulę. Przyprawić solą i pieprzem i nieco większą ilością majeranku. Dokładnie zawiną folię ułożyć na grillu i piec ok. 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 09.04.2011 17:25
jeszcze tak nie praktykowałam białej kiełbasy...a jaka lepsza będzie: surowa czy parzona?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat