Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buiała kiełbasa z jabłkamki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 85 dag
cebula 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
sól
pieprz
majeranek
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: buiała kiełbasa z jabłkamki

Kiełbasę podzielić na cztery części. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Przygotować cztery kawałki folii aluminiowej, każdy kawałek posmarować olejem, ułożyć kiełbasę obok niej jabłka. Na wierzch cebulę. Przyprawić solą i pieprzem i nieco większą ilością majeranku. Dokładnie zawiną folię ułożyć na grillu i piec ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 09.04.2011 17:25
jeszcze tak nie praktykowałam białej kiełbasy...a jaka lepsza będzie: surowa czy parzona?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak