Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowiec

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 szkl
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier 1/2 szkl
masło lub margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
budyń czekoladowy 3 op
mleko 4 szkl
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 op
mąka ziemniaczana 2 łyżki
kakao 3 łyżki
Dodatki:
powidła

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowiec

Składniki na ciasto zagnieść i podzielić na dwie części (mogą być nierówne). Większą częścią wylepić przygotowaną dużą blaszkę a drugą część odłożyć do lodówki.

Z podanych składników na masę ugotować na mleku budyń. Lekko przestudzić i wyłożyć na ciasto w blaszce. Wyrównać i zasmarować powidłami.
Zasypać kruszonką z pozostałego ciasta.
Piec ok 50 min w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 06.02.2017 07:33
Fajne ciacho
KORAL 05.02.2017 12:16
lubię to ciasto :)
Ewelina1991 05.02.2017 09:49
dobre ciacho
Franciszek 05.02.2017 00:35
dobre do kawy
Bożena Matuszczyk 04.02.2017 23:17
Piękne i bardzo apetyczne ciasto.;)
Kuchcik gotuje 04.02.2017 20:06
Ciasto smakowicie wygląda, muszę koniecznie wypróbować :)
Edith85 04.02.2017 17:57
Uwielbiam takie ciacha
Habibi 04.02.2017 17:52
lubię i robię podobne, ale często dodaję jeszcze owoce
Mniam 04.02.2017 17:06
Smaczne ciasto i fajnie wygląda z tym czekoladowym budyniem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak