Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowa owsianka.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Owsianka

płatki owsiane 40g
mleko 250ml
budyń 10g

Dodatki:

melon żółty 100g
jagody 50g
dżem czereśniowy

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowa owsianka.

Kroki postępowania

1
Owsiankę gotujemy na mleku przez około 5 minut, do lekkiego zgęstnienia - pod koniec gotowania dodajemy stopniowo łyżkę budyniu, całość ciągle mieszając. Po około 1-2 minutach odstawiamy z ognia. Owsiankę przekładamy na talerz.
Krok 1 - Budyniowa owsianka.  foto
2
Następnie dodajemy ulubione świeże owoce (u mnie: jagody i melon), możemy ewentualnie dodać coś do posłodzenia, ja dodałam dużą łyżkę domowego dżemu z czereśni, z małą ilością cukru.
Krok 2 - Budyniowa owsianka.  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 29.07.2014 11:41
wygląda przepysznie :)
Monika-twin 28.07.2014 23:24
FAjny przepis.
Joasiek 28.07.2014 21:48
Może będzie smacznie :)
Noruas 28.07.2014 21:04
ciekawy pomysł, tak jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak