Budyń z ryżu na zimno

Budyń z ryżu na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1/2 szkl.
  • śmietanka

    150 szkl.
  • suche konfitury

    2 łyżki
  • wanilia

  • skórka cytrynowa

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • mleko

    250 ml
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Budyń z ryżu na zimno

Ryż ugotować w mleku z cukrem i wanilią,a gdy ostygnie,zmieszać go z konfiturami i skórką cytrynową.Następnie ubić śmietankę,wlać rozrobioną żelatynę i rozmieszać z ryżem.Przełożyć do pucharków a następnie do lodówki.Można przed zjedzeniem polać ulubionym sokiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Kamila24
Kamila24 17.11.2011 13:45
Na pewno wypróbuję !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat