Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń waniliowy domowej roboty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń waniliowy domowej roboty

Jest to bardzo prosty sposób na zrobienie budyniu, gdy akurat w domu nie mamy gotowego :)
W 1/2 szklanki mleka rozmieszać obie mąki, a resztę (mleko, cukier i cukier waniliowy) zagotować. Do wrzątku wlać wymieszane mąki z mlekiem i zmniejszyć ogień. Mieszać przez chwilę i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krysia_S 11.04.2014 09:13
Od teraz bede sama robic budyn ;)
27.02.2014 16:32
łyżki płaskie czy czubate?
malina 19.12.2013 10:14
nie robiłam sama , zawsze kupowałam
ankaryba 07.11.2013 10:48
taki jest najlepszy :-)
[email protected] 22.01.2013 15:15
ja zwykle dodaje jeszcze łyżeczkę masła do gotującego się mleka,aby uniknąć przypalenia
[email protected] 22.01.2013 15:10
o dziekuje za ten przepis. na pewno go spróbuje
Angelika6 05.12.2012 10:24
domowy bardzo dobry
Łukasz15 07.11.2012 16:31
Smaczny
Kate131 15.10.2012 08:07
domowy najlepszy
MagdaXXX 08.10.2012 16:52
też wolę taki domowej roboty
pestka 27.09.2012 14:13
a ja do tej pory kupowałam gotowy - ale czas to zmienić
Bernadeta1 11.09.2012 23:38
zawsze to własnej roboty
gusia1000 30.07.2012 16:53
Taki jest najlepszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak