Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń truskawkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 litr
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier do smaku
truskawki 350 ml zmiksowanych

Porada

Budyń można przygotować z mrożonych owoców. Taki domowy budyń to pyszny deser dla naszych małych pociech. Oczywiście jest o wiele lepszy niż kupny.

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń truskawkowy


Połowę mleka zagotowujemy razem z musem truskawkowym i cukrem. W drugiej połowie należy rozmieszać mąkę oraz cukier waniliowy.
Mieszaniną zalewany gotujące mleko. Całość chwile razem gotujemy dokładnie mieszając, aby składniki dobrze się połączyły. Po doprowadzeniu do wrzenia gotujemy jeszcze około 2-3 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 26.04.2014 00:32
smak lata
Klausia 24.04.2014 15:47
Pyszny budyń :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak