Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń ryżowy z cynamonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż arborio 250 g
mleko
cukier waniliowy 1 op.
cukier do smaku
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń ryżowy z cynamonem

Ryż wsypać do niewielkiej ilości gorącej wody i gotować kilka minut - dolać mleka, dodać sól i cynamon. Gotować na małym płomieniu, często mieszając, aż ryż się rozgotuje. Dosłodzić do smaku cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksować na gładką masę i przelać do salaterek. Podawać na ciepło lub po schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 10.08.2013 16:33
dokładnie tak :) ja także lubię proste desery - a ryż uwielbiam ponad wszystko :)
w mojej kuchni 10.08.2013 12:14
chętnie skorzystam z przepisu, lubie takie deserki i można dawać różne dodatki
Habibi 10.08.2013 10:52
i uniwersalne - można podać i na śniadanko, i na deserek :)
Paolcia 10.08.2013 09:57
bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak