Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń pod śmietankową pierzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1 op
śnieżka 1 op
mleko
herbatniki
kokos

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń pod śmietankową pierzynką

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania deserku. Budyń przyrządzamy na mleku wg przepisu na opakowaniu. Na dno salaterek kruszymy herbatniki. Następnie wlewamy ugotowany budyń. Odstawiamy do przestudzenia.
Krok 1 - Budyń pod śmietankową pierzynką foto
2
Ubijamy "Śnieżkę" z mlekiem. Śnieżką obficie pokrywamy wierzch budyniu w salaterce.
Krok 2 - Budyń pod śmietankową pierzynką foto
3
Całość posypujemy kokosem i dekorujemy herbatnikami.
Krok 3 - Budyń pod śmietankową pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.02.2014 17:15
Apetyczny.
Motorek 02.02.2014 08:27
fajny deser
alaaa 07.12.2013 20:16
ciekawie podany
IKrakowianka 21.04.2013 21:30
lubię takie desery
kala9287 11.02.2013 12:38
fajne przepis
annagebalska 21.01.2013 12:41
pycha
Dorota59 28.09.2012 10:44
mniam
kate.500 08.09.2012 21:43
super pomysl
smakowita 07.09.2012 20:55
bardzo apetycznie się prezentuje
RenataZ-et 05.09.2012 18:34
To coś dla mnie!
caralajna 04.09.2012 09:39
smaczny deserek
olkaaa 03.09.2012 08:46
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak