Budyń mleczny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    4 szt
  • konfitura

    1 szkl
  • mleko

    1/2 l
  • jaja

    6 szt
  • cukier

    6 dag
  • cukier puder

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki pokroić w kostkę, dodać konfiturę, rozmieszać. W innym naczyniu roztrzepać jajka, dodać do nich cukier, mleko i mieszać. Bułkę zalać „mlekiem jajecznym”. Miskę wstawić do garnka z gorącą wodą, przykryć i postawić na 1,5 godz. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Neetka90 17.12.2011 15:12
extra
Neetka90 17.12.2011 15:12
extra
Tomek13 15.05.2011 10:19
pycha
annagebalska 14.05.2011 10:40
pycha
accee 10.04.2011 23:24
Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat