Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń mleczny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 4 szt
konfitura 1 szkl
mleko 1/2 l
jaja 6 szt
cukier 6 dag
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń mleczny

Bułki pokroić w kostkę, dodać konfiturę, rozmieszać. W innym naczyniu roztrzepać jajka, dodać do nich cukier, mleko i mieszać. Bułkę zalać „mlekiem jajecznym”. Miskę wstawić do garnka z gorącą wodą, przykryć i postawić na 1,5 godz. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 17.12.2011 15:12
extra
Neetka90 17.12.2011 15:12
extra
Tomek13 15.05.2011 10:19
pycha
annagebalska 14.05.2011 10:40
pycha
accee 10.04.2011 23:24
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak