Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń miętowy z bitą śmietaną

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szklanka
syrop miętowy 3 łyżka
mąka ziemniaczana 1,5 łyżka
śmietanka kremowa 60 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń miętowy z bitą śmietaną

Z podanej ilości mleka odlej odrobinę i rozprowadź skrobię oraz dodaj syrop miętowy. Na gotujące się mleko wlej przygotowany płyn.
Dekoruj bitą śmietaną.
Można go wykonać z każdym rodzajem mleka: sojowym, migdałowym, z orzechów laskowych i owsianym.


Nie dodawaj cukru, bo syrop jest słodki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marines27 07.06.2013 12:17
ulubiony deser
stokrotka 02.06.2013 12:05
super propozycja
Kulinarna Ja 28.05.2013 19:31
ale super wygląda! muszę zrobić :)
Mniam 28.05.2013 10:08
Ciekawy ten budyń. Miętowego nie próbowałam robić i czas to zmienić.
Noruas 27.05.2013 22:41
mniam! taki smerfny! super kolor!
eMMe 27.05.2013 22:22
Wspaniały deser, na pewno zachwyca każdego :)
Milena87 27.05.2013 20:48
muszę kiedyś wypróbować ten przepis
Papryczka 27.05.2013 20:40
odważnie podany
IwonaDD 27.05.2013 20:18
piękny kolor i podanie
2milutka 27.05.2013 20:12
miętowego jeszcze nie kosztowałam..
WiktoriaGotuje 27.05.2013 20:07
bardzo ciekawe i pyszne
Aleksandra/Olcia 27.05.2013 19:37
ciekawy prze[is i pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak