Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń kokosowo-różany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleczko kokosowe 1 szklanka
wiórki kokosowe 3 łyżki
syrop z płatków róży 3 łyżki
konfitura z płatków róży 1 łłyżeczka
woda 1/3 szklanki
budyń waniliowy 1/3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń kokosowo-różany

Kroki postępowania

1
Zagotować mleczko kokosowe . Proszek budyniowy zmieszać z zimną wodą i wlać do gotującego się mleczka kokosowego .
Krok 1 - Budyń kokosowo-różany foto
2
Mieszając doprowadzić do zgęstnienia budyniu .
Wlać budyń do przelanej zimną wodą miseczki .
Krok 2 - Budyń kokosowo-różany foto
3
Posypać wiórkami kokosowymi . Obłożyć konfiturą z owoców róży , polać syropem z płatków róży .
Podawać lekko przestudzony .
Krok 3 - Budyń kokosowo-różany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak