Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń kakaowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
cukier 3 łyżki
kakao 2 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń kakaowy

Mleko zagotować. Kakao wymieszać z cukrem oraz niewielką ilością mleka, tak by nie było grudek, wlać do reszty gorącego mleka, dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną niewielką ilością zimnej wody. Mieszając gotować 2-3 minuty. Wyłożyć do miseczek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.02.2014 19:20
Dobry taki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak