Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń jaglano-truskawkowy na mleku kokosowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/3 szklanki
mleko kokosowe 1 szklanka
truskawki świeże 300 g
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń jaglano-truskawkowy na mleku kokosowym

Kaszę dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą.
Zalać mlekiem i gotować pod przykryciem 15 min (do momentu, aż cały płyn zostanie wchłonięty).
Kaszę, truskawki oraz cukier umieścić w malakserze (lub blenderze) i miksować do otrzymania gładkiej konsystencji.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 27.07.2016 19:24
ciekawy pomysł
kd045 06.07.2016 21:12
pyszności ;]]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak