Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń espresso

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 200 ml
cukier brązowy 1 łyżka
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
espresso 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń espresso

Zrób espresso. Odmierz 200 ml mleka. 3/4 wlej do garnka i zacznij podgrzewać. W reszcie mleka rozpuść cukier i skrobię. Wlej kawę. Całość wlej do gotującego się mleka. Zamiast mleka można użyć śmietankę, ale wtedy będzie wzrost kalorii;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 20.04.2013 23:09
ciekawy przepis, bardzo pomysłowy
artur7 20.04.2013 19:32
mniam fajny pomysl na budyn
Tanio 16.04.2013 19:13
Piękna stylizacja zdjęcia :)
rjustysia 14.04.2013 15:10
Jestem wielką fanką deserów kawowych chętnie wypróbuję ten przepis :)
Marta1986 13.04.2013 12:29
smakowicie wyglada:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak