Bucatini al pomodoro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron bucatini

    250 g
  • passata pomidorowa

    250 g
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • parmezan starty

    50 g
  • Bazylia suszona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Do rondelka wlewamy oliwe z oliwek, umieszcamy na małym ogniu. Czosnek nacinamy w kilku miejscach i wrzucamy na oliwe. Szklimy aż sie zarumieni na brązowo. Nie wolno go przypalić! Wyjmujemy go z oliwy. Wlewamy do niej passatę. Mieszamy. Podgrzewamy. Dodajemy przyprawy, tj. sól, pieprz, papryke, troszke czosnku granulowanego. Mieszamy. Gotujemy 4 minuty. Sos mieszamy z makaronem. Podajemy posypany startym parmezanem a najlepiej pecorino jesli mamy. Posypujemy suszona lub swieza bazylia.
ApplePie
Jest to szybsza i uproszczona wersja pasty al pomodoro.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cookarka 22.02.2017 18:53
Wow!Pycha!!
Smaczna_B 22.02.2017 17:36
Widzę , że włoska szkoła drugiej połówki daje znakomite efekty!Fajny przepis !
marzut 21.02.2017 11:15
Proste ale smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat