Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bubble and Squeak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 1 plaster
jajko 2
ząbek czosnku 2
natka pietruszki
ziemniak 1
musztarda 1 lyzka
szczypiorek
szpinak świeży garsc
grzyby 4 brunatne
parmezan 1 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Bubble and Squeak

Ugotuj ziemniaka. Do ostudzonego ziemniaka dodaj pokrojony szczypiorek, musztardę, żółtko, parmezan, kapustę pekinską. Wszystkie składniki wymieszaj ze soba i uformuj płaski placuszek. Oprósz mąką. Rozgrzej oliwę z oliwek (ja lubię dodac jeszcze trochę masła) i zacznij smażyc placek. Dodaj posiekany czosnek oraz pokrojone na pół grzyby. Położ na patelce plaster szynki, aby się lekko zarumienil. Dodaj szpinak oraz trochę natki.

Na drugiej patelce usmaż jajko sadzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.08.2012 17:50
fajne to danie, i składniki i wykonanie, mniam
cooleczka 22.08.2012 20:54
brzmi wyśmienicie :)
treonina 22.08.2012 20:20
pysznie wygląda :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak