Bubble and Squeak

Bubble and Squeak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1 plaster
  • jajko

    2
  • ząbek czosnku

    2
  • natka pietruszki

  • ziemniak

    1
  • musztarda

    1 lyzka
  • szczypiorek

  • szpinak świeży

    garsc
  • grzyby

    4 brunatne
  • parmezan

    1 starty
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bubble and Squeak

Ugotuj ziemniaka. Do ostudzonego ziemniaka dodaj pokrojony szczypiorek, musztardę, żółtko, parmezan, kapustę pekinską. Wszystkie składniki wymieszaj ze soba i uformuj płaski placuszek. Oprósz mąką. Rozgrzej oliwę z oliwek (ja lubię dodac jeszcze trochę masła) i zacznij smażyc placek. Dodaj posiekany czosnek oraz pokrojone na pół grzyby. Położ na patelce plaster szynki, aby się lekko zarumienil. Dodaj szpinak oraz trochę natki.

Na drugiej patelce usmaż jajko sadzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

caralajna 28.08.2012 17:50
fajne to danie, i składniki i wykonanie, mniam
cooleczka 22.08.2012 20:54
brzmi wyśmienicie :)
treonina 22.08.2012 20:20
pysznie wygląda :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat