Bubble and Squeak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1 plaster
  • jajko

    2
  • ząbek czosnku

    2
  • natka pietruszki

  • ziemniak

    1
  • musztarda

    1 lyzka
  • szczypiorek

  • szpinak świeży

    garsc
  • grzyby

    4 brunatne
  • parmezan

    1 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotuj ziemniaka. Do ostudzonego ziemniaka dodaj pokrojony szczypiorek, musztardę, żółtko, parmezan, kapustę pekinską. Wszystkie składniki wymieszaj ze soba i uformuj płaski placuszek. Oprósz mąką. Rozgrzej oliwę z oliwek (ja lubię dodac jeszcze trochę masła) i zacznij smażyc placek. Dodaj posiekany czosnek oraz pokrojone na pół grzyby. Położ na patelce plaster szynki, aby się lekko zarumienil. Dodaj szpinak oraz trochę natki.

Na drugiej patelce usmaż jajko sadzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 28.08.2012 17:50
fajne to danie, i składniki i wykonanie, mniam
cooleczka 22.08.2012 20:54
brzmi wyśmienicie :)
treonina 22.08.2012 20:20
pysznie wygląda :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat