Brzoskwinki w cieście

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    szklanka
  • masło 250 g

  • szklanka kwaśnego mleka

  • szczypta soli

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, masła i mleka wyrób cisto, wstaw do lodówki na noc. Rano rozwałkuj je na duży placek o grubości 0,5cm, pokruj na kwadraty 10cm. Na środku każdego połóż brzoskwinie. Zagnieć dwa rogi od środka. Posmnaruj blachę olejem i układaj ciasteczka. Piecz w tem.250 C aż się zarumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mala2021 04.10.2011 08:37
pycha
kate.500 15.03.2011 08:29
normalnie głodna się robie, jak na coś takiego czytam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat