Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowe
Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy sztywną pianę, ciągle ubijając dodajemy żółtka, cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy do blachy wyścielonej folią aluminiową o wymiarach 40x26 i pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Ciasto studzimy, ściągamy folię i kroimy na pół.
2.
1 galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku, odstawiamy do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietan- fiksami. Do ubitej śmietany dodajemy tężejącą galaretkę. Delikatnie mieszamy i odstawiamy na 5 minut do lodówki aby masa trochę skrzepła. 2/3 masy śmietanowej wykładamy na 1 blat biszkopta, przykrywamy drugim i wykładamy pozostałą masę śmietanową.
3.
Brzoskwinie osączamy z zalewy, każdą z brzoskwiń kroimy na mniejsze części i wykładamy na masę. 2 galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody, odstawiamy do stężenia. Gdy zaczną tężej wykładamy na brzoskwinie. Chłodzimy w lodówce.