brzoskwinie z konfiturami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    4 duże
  • pół szklanki wody

  • cukru

    10dag
  • pół cytryny

  • białka

    3
  • szczypta cynamonu

  • konfitur z malin

    4 łyżki
  • posiekne migdały

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzewamy do tem. 240stopni. Blachę wykładamy aluminiową folią. Brzoskwinie nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, sprzamy je wrzątkiem, obieramy ze skórki i przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki. 5dag cukru rozpuścić we wrzątku, dodać sok wyciśnięty z cytryn. Włożyć brzoskwinie. Gotować przez 7 min na małym ogniu. Białka ubić na sztywno, dodać cynamon i resztę cukru, ubijać jeszcze przez 2 minuty. Konfitury wymieszać z migdałami, masą napełnić osączone połówki brzoskwiń. Ułożyć je na blasze, konfitury przykryć kleksami z piany. Zapiekać przez 10min.Gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 31.08.2011 14:49
pychota
Agnieszka/picola 15.06.2011 15:12
mniam
magical66 23.12.2010 22:13
pycha
iza15 18.11.2010 22:26
smaczne
Goya 05.11.2010 17:03
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat